Tapahtumia

Karhu-viesti 1983

Takarivi vasemmalta: Esa Setälä, Janne Heilimä, Jouni Oisalo, Vesa Puska,
Harri Pohjalainen, Esa Puputti ja Kari Aalto,
eturivi vasemmalta Esa Sundell, Hannu Heinämäki, Jussi Hacklin,
Tapio Halme, Markku Koivukari, Teuvo Helenius ja Juha Karhiniemi.

Osa porukasta lenkkeili vakavissaan tähtäimenään Helsinki City Maraton elokuussa 1983.
Lopulta kuusi kaveria juoksi ko. maratonin, mahtava saavutus seuralta, jossa jäseniä oli 32.
(Myöhemmin tämän kirjoittajan tiedustellessa Suomen Urheiluliitosta Pertti Rauniolta yhtä ylimääräistä mitalia ravintola Montun vitriiniin, hän lupasi sen heti ja halusi myös nähdä sen ravintolaporukan josta kuusi kaveria juoksee maratonin).

Helsinki City Maraton 11.8.1983

Vasemmalta huoltaja Erkki Puputti, Jussi Hacklin, Kari Aalto,
Tapio Halme, Esa Puputti, Esa Setälä ja Janne Heilimä.

Hyvä peruskunto auttaa tunnetusti myös jalkapallossa, kesän 1983 baaripuulaakissa tuli kunnioitettava 4. sija, pronssimitalit hävisimme ratkaisevassa ottelussa vasta rangaistuspotkukisassa Kasi-Baarille, varsinaisen peliajan päättyessä 0 - 0.

Hyvin mennee kauden jälkeen Viitasen Erkki kommentoi pronssiottelua ja kuulijoina ovat Harri Pohjalainen, Vesa Puska, Kari Aalto ja Tapio Halme.

Vuonna 1984 kyllästyimme keräämään kolehtia erilaisten pienten kustannusten peittämiseksi ja päätimmekin perustaa oman rekisteröidyn yhdistyksen jonka nimeksi tuli Jalkinepalloculb ry. Yhdistysrekisteristä vielä varmistettiin onko papereissa nimi kirjoitettu väärin, vai pitääkö todella olla näin (Culb). Pitihän sen olla juuri niin.

Samana kesänä joku innostui, olympialaisia katsoessaan maahockeysta, ja esitti sen ottamista seuran ohjelmaan mukaan. Oltuamme yhteydessä Maahockey-liittoon siellä tosiaankin oltiin ilahtuneita aloitteestamme ja liiton puheenjohtaja, toiminnanjohtaja ja maajoukkueen pelaaja-valmentaja saapuivatkin Poriin esittelemään lajiaan. Mailat ja tarvikkeet oli hankittu ja kiinnostusta oli, tosin vain vähän aikaa ja hanke kuivui lopulta nopeasti kokoon.

Karhu-Viesti on perinteisesti kuulunut vuosittain juostavien tapahtumien piiriin, ja esimerkiksi vuonna 1985 olimme mukana peräti kolmella joukkueella.

Vuosien varrella on pelattu myös jalkapalloturnauksia Tampereen, Rauman ja Kokkolan joukkueita vastaan. Kokkolan joukkue on ainoa joka on onnistunut jotenkuten pysymään kasassa ja viimeisin kohtaaminen tapahtuikin Kokkolassa keväällä 2000.

Jalkapallo Baaripuulaakissa on ollut se vahvin toimintamuoto kuluneiden vuosien aikana, jopa niin, että harrastajien määrän lisäännyttyä lähdimme mukaan kahdella joukkueella, nuoret joilla on halu menestyä ja ikämiehet jotka eivät ota hommaa aivan niin tosissaan.

Juoksuharrastus on jäänyt myös jonnekin matkan varrelle, mutta mukaan on tullut vahvasti sähly, futsal ja kaukalopallo, joita kumpaakin harrastamme talvikaudella kerran viikossa. Lisäksi jos koulujen salivuoroja on ollut saatavissa on mukana ollut talvikaudella myös viikoittainen futsalvuoro.

Toimintaamme on liittynyt tiiviisti myös naistoimikunta, joka on harrastanut omia juttujaan ja tapaamisiaan tiiviisti vuosien aikana ja ollut kiitettävällä tavalla mukana yhdistyksen toiminnassa.

Lisäksi seuran puitteissa on järjestetty risteilyjä, koko perheen pienoisgolf-turnauksia ja erilaisia viikonloppuretkiä saunomaan ja grillailemaan